Honlap készítés Kapcsolat
2010. 07. 25.

Hagymás bab

Annyi babkonzervet vegyél, ahány embernek főzöl, és minden harmadik legyen csilis bab konzerv (szádra a négyet ne vegyed, és amelyik csilis bab, az a harmadik légyen).

Rengeteg hagyma kell, vörös, lila, póré, új, teljesen mindegy. Lényeg, hogy pár gerezd fokhagymát is tegyél bele.

Zsír és füstölt szalonna (főtt-füstölt császár) alapon párold meg a rengeteg hagymát, tegyél bele füstölt kolbászt, vagy füstölt húst, és legyen szép állagú a hagyma.

Öntsd le a levet a sima babokról, de a csilisről ne. Mehet bele a bab a hagymába.

Pár kukoricakonzerv sem árthat.

Bors és kevés só, valamint Erős Pista, piros arany mehet bele, de fontos, hogy menjen bele őrölt pirospaprika is.

Összerottyantod az egészet, és már ehető is.

Nyilván a kemények serpenyőben készítik, fakanállal eszik meg az egészet – egyedül, sört isznak hozzá, és utána a serpenyővel verekednek.


info@vilagfa.hu