Honlap készítés Kapcsolat
2010. 07. 25.

Hagymaleves

Na, ez nem a cipóban tálalt fajta, hanem a tizenötperc alatt készenlevős.

Fogsz 4 közepes vöröshagymát, felszeleteled, és besózod őket, majd olajon/oliva olajon/zsíron/vajon/főzőmargarinon megpárolod, hogy megpuhuljon, majd hozzáadsz 2-3 gerezd összetört fokhagymát. Tehetsz rá őrölt fehér, vagy feketeborsot, curry-t, vagy chilli-t, de ha szereted az ízét, akkor még a szerecsendiót is elbírja (na nem sokat).

Ha van húsalapleved (ezt nem értettem soha a szakácskönyvekben, hogy miért feltételezik, hogy ha van még a vasárnapi húslevesből, akkor miért önteném bele a zöldséglevesbe, ahelyett, hogy magában megenném?), akkor öntsd fel vele a hagymát, de ha nincs, akkor használd vizet, mondjuk fél litert.

Főzöd az egészet vagy 10 percig, megnézed a hagymát, hogy milyen. Nem kell nagyon puhának lennie, de ne legyen ropogós (bár ha jól megpároltad, akkor ez nem játszik).

Kimered tányérba, sajtot reszelsz rá, és már ehetsz is. Lehet bele pirított kenyérkockát tenni, azzal is finom.
Ha akarod, a főtt hagymát le is paszírozhatod, akkor kissé krémesebb lesz a leves, pláne, ha teszel bele némi tejszínt is.


info@vilagfa.hu