Honlap készítés Kapcsolat
2010. 07. 25.

Carbonara spagetti

Legalábbis névleg, mert nincsen ott az “eredeti” jelző előtte. A neten millió eredeti receptet találsz. Ez az én változatom, mert ebben nincsen tojás.

Felteszel egy lábasban vizet főni, teszel bele egy kiskanál sót, lefeded, hagyod hogy felforrjon, majd beleteszed a spagettit, kifőzöd, amíg kell.

Közben fogsz egy serpenyőt, beledobálsz 15-20 dkg apróra vágott füstölt szalonnát (nekem a főtt füstölt császár a mindenem ebben a kategóriában), meg pár karika kolbászt. Természetesen ha egyik nincs, akkor pótlod a másikkal, nagyobb adaggal, és az egészet meglocsolod egy kevés olívaolajjal, mert az jó. Egy kevés borsot őrölsz rá, meghinted egy leheletnyi chiliporral, fogsz 3-4 gerezd fokhagymát, és összetöröd, beledobod a serpenyőbe. Összerottyantod, és 2 dl főzőtejszínt loccsantasz rá, és jól elkevered.

Fogsz bármilyen három féle sajtot (az egyik lehet ömlesztett krémsajt is, hadd brummogjon), lereszeled, és ráteszed a tejszínes-szalonnás-fokhagymás szószra, és hagyod, hogy jól ráolvadjon az egészre a sajt, majd a leszűrt spagettitésztát belekevered a szószba.

Célszerű csak annyit összekeverni, amit utána meg is eszel, mert a tészta magába szívja a tejszínes truytit, és utána már nem az igazi.


info@vilagfa.hu